Verslag van de belevenissen van de boys in Barcelona 

Dag 2

Zoals een oud Hollands gezegde luidt:de tijd kent geen genade. Derhalve verzamelde iedereen zich 10.00 bij het ontbijt, hetgeen neerkwam op een gemiddelde slaaptijd van 3 uur. Dus weinig bijgekomen van de wedstrijd en stapavond gingen we 10.30 trainen in het stadion. De training kan getypeerd worden als ‘op het scherpst van de snede’.  Het team van de uitblinkende Jeroen Brusse won dikverdiende het partijspel. Na de zware training was er vrijaf tot 7 uur. Deze tijd werd verschillend ingevuld. Sommigen huurden een scooter, een ander ging naar de boulevard en weer een andere groep ging naar park guel en Camp Nou. Tim linthorst bleef als enige in het hotel over om zijn silver Spoon speech optimaal voor te bereiden.

De mooie traditie van de Silver Spoon werd in plaats van in de kelder bovenin het restaurant gehouden. De ruimte boven was echter top zodat zelfs Bob hiermee kon leven. Er waren dit jaar 6 sprekers voor de Silver Spoon en voor de Linnen lepel hetzelfde aantal. De linnen lepel onder leiding van Hans is bedoeld voor de staf en bestuursleden. Jordy probeerde nog even snel veel te drinken om als eerste te gaan starten. Deze moedige zet werd twee keer verstoord maar in een derde poging mocht hij aan zijn speech beginnen. Na een aarzelend begin kwam hij met een oprecht mooi verhaal. Om in zijn woorden te spreken ‘Sterk’. Daarna zat elke spreker te wachten op een zwakke voorganger maar zelfs de zenuwachtige Moiz en Fouad bleken foutloos. Ik pakte in een optimale timing de beurt na Tim. Echter was er geen keuze meer omdat iedereen al geweest was. De speech van Tim is maar in één woord samen te vatten, eigenlijk net zoals de rest van zijn leven ‘Fantastich’. Na de speeches van Jordy, Kenny, Moiz, Fouad, Moiz, Tim, Tiemen, Daphne, Uli en het bestuur was het de beurt aan de jury onder leiding van Milan om te bepalen welke twee personen er met de prijzen vandoor moesten gaan. Er was dit jaar echter ook een Koen Bosma award voor de slechtste spreker.

De felbegeerde Silver Spoon ging naar Moiz en de Linnen Lepel naar Daphne. Terechte winnaars ondanks een uitstekend deelnemersveld. De Koen Bosma Award werd onder enige druk van hogerop op zak gehouden. Na de ceremonie en mooie dankspeech van Moiz wilde Said Tiemennog even in de maling nemen met zijn lepelspel. Dit mislukte totaal waardoor Said eigenlijk nog een terechte winnaar was geweest voor de Koen Bosma award.

Na de traditionele mooie vuurdoop van de nieuwe spelers kon iedereen zijn eigen gang gaan. Sommigen zijn weer in de Shôko terecht gekomen en anderen lagen keurig op tijd in bed want as zaterdag wacht alweer de eerste belangrijke wedstrijd van 2019 tegen IJsselmeervogels!

(Tiemen)

 

Dag 3
We worden weer heerlijk wakker na een avondje lang te hebben doorgehaald.....waarbij Thiemen van Hezel momenteel koploper is met laat thuis komen , en de vrouwen aan zijn zijkant ..... al met al een prima versterking zoals ze dat noemen in de kelderklasse....mooi om hem te verwelkomen na zo’n speech bij de zilveren spoon.
Nadat we weer een een top ontbijt hebben gehad ... kunnen we richting trainingsveld.
Onder het genot van de zon worden hier enkele leuke oefeningen gedaan en afgesloten met een fanatieke partij!
Thomas en Tim zijn ook weer teruggekeerd op het veld (met de fysio’s).

Eenmaal terug gekomen bij het hotel was het snel omkleden en met zn allen richting de haven , om daar onder het genot van een drankje en seafood de succesvolle middag af te sluiten.

Het Seafood restaurant is bijzonder. In 2010 kwam Jack van Gelder met het idee om hier te gaan eten op de dag dat wij laat terug zouden vliegen. We hadden die middag niets gepland en aldus aten we daar een heerlijke paella. Deze keer was het wederom uitstekend met een sombrero die op verzoek onze favoriete liedjes speelde. Heerlijk eten, goede sfeer. Dat smaakt naar meer.

 

De avond staat in het teken van...........helemaal niets. De mannen hebben veel energie gestopt in de teambuilding maar nu is iedereen toe aan een avondje kaarten en vroeg het mandje in.

 

Dag 4

Na het ontbijt gaan de mannen wandelend naar het strand. Een stevige strandloop staat op het programma. Heerlijk zonnetje in de rug en er wordt 40 minuten flink doorgelopen.

Om 12:00uur moeten alle kamers leeg en de lunch staat gepland in de stad bij een lokale pizzeria. Na afloop zijn de mannen vrij om tot 16:30uur nog wat van de stad te zien.

Bas Pijnenburg, Uli Landvreugd, Henk Bijlsma en Said Moumane poseren voor de Sagrada Família.

 

Het trainingskamp zit er op. De Silver Spoon was geweldig. De lunch in de haven heerlijk. De stapavonden historisch. De groep is weer dichter bij elkaar gekomen. Nu op naar de wedstrijden die komen gaan.

Namens de Topamateurs dank aan alle betrokkenen die dit kamp tot een succes hebben gemaakt.

 

Muchas gracias y hasta la próxima